هموروئید (بواسیر) یکی از بیماری های رایج ناحیه نشیمنگاهی هست که افراد زیادی درگیر مشکلات و تاثیرات منفی ناشی از آن می شن. اغلب بیماران به دلیل عدم آگاهی و شناخت بیماری، درمان به موقع آن را نادیده می گیرن.
بیماری هموروئید مقعدی یا بواسیر، در اثر فشار بیش از حد وارد بر رگ های خونی مقعد به وجود میاد. التهاب و تورم این رگ های خونی باعث علائمی مانند درد، سوزش، خارش و حتی خونریزی هنگام اجابت مزاج می شه.
مراجعه به موقع به پزشک متخصص و درمان هموروئید، باعث جلوگیری از گسترش بیماری و پیشگیری از عواقب خطرناک آن میشه.
هموروئید (بواسیر)؛ بیماری شایعی که نادیده گرفتنش خطرناکه!
هموروئید یا بواسیر، تورم و التهاب رگهای خونی ناحیه مقعد و راست روده هست که با علائمی مانند درد، سوزش، خارش و خونریزی همراهه؛ این مشکل در اثر فشار زیاد به رگهای مقعد ایجاد میشه. یبوست مزمن، اسهال مکرر، دفع سخت، نشستن طولانی مدت از عوامل اصلی بروز این بیماری هستن.
رگهای مقعد به طور طبیعی در فرآیند دفع نقش دارن؛ بر اثر فشار بیش از حد این رگ ها دچار آسیب و تورم میشن و به صورت توده از مقعد خارج میشن.
هموروئید داخلی یا خارجی؟ تفاوت ها، علائم و روش های تشخیص دقیق
هموروئید بسته به نوع فشار وارد شده به مقعد، شدت آسیب و محل قرار گیری به دو نوع اصلی تقسیم میشه:
هموروئید داخلی: درون کانال مقعد و انتهای راست روده تشکیل میشه.
هموروئید خارجی: خارج از مقعد تشکیل میشه.
هموروئید داخلی؛ علت، علائم، عوارض و بهترین روش های درمان
عوامل ایجاد هموروئید داخلی
هنگامی که رگهای داخل کانال مقعد و انتهای راست روده تحت فشار شدید قرار میگیرن هموروئید داخلی بوجود میاد. این فشار بر اثر عوامل مختلفی رخ میده مثل:
- بارداری و زایمان سخت
- رابطه جنسی مقعدی
- ایستادن و نشستن های طولانی مدت
- یبوست مزمن و اسهال شدید
علائم و عوارض هموروئید داخلی
اولین نشانه هموروئید داخلی، خونریزی قطره ای روی مدفوع یا دستمال توالت هست. با وخیم شدن بیماری خونریزی شدید میشه و در صورت عدم درمان منجر به کم خونی، ضعف، خستگی و بی حالی میشه. در موارد حاد، هموروئید داخلی باعث ضعف سیستم ایمنی، بیماری های قلبی و عروقی و سایر عوارض های جدی میشه. همچنین هموروئید داخلی بخاطر نبود گیرنده های درد در کانال مقعد دردناک نیست؛ این به معنای بی خطر بودن بیماری نیست و در صورت عدم درمان مشکلات جبران ناپذیری به وجود میاد.
روش های پیشگیری و درمان هموروئید داخلی
در مراحل اولیه با اصلاح رژیم غذایی، مصرف آب کافی، انجام فعالیت های ورزشی و افزایش مصرف فیبر میشه بیماری رو کنترل کرد. در مراحل حاد برای درمان و کنترل هموروئید داخلی نیاز درمان های دارویی، جراحی و یا لیزر هست. تشخیص و درمان زودهنگام از بروز عوارض های خطرناک جلوگیری میکنه.
مراحل هموروئید داخلی: بررسی 4 درجه بیماری بواسیر از خفیف تا شدید
هموروئید (بواسیر) داخلی درجه ۱:
رگها داخل مقعد متورم شدن و خونریزی به صورت کم و قطرهای هست.
هموروئید (بواسیر) داخلی درجه ۲:
توده های هموروئید هنگام دفع مدفوع بیرون میزنن و بعد به طور خود به خود به داخل برمیگردن؛ در این مرحله درد و سوزش هنگام خونریزی رخ میده.
هموروئید (بواسیر) داخلی درجه ۳:
توده های هموروئید هنگام اجابت مزاج از مقعد بیرون میزنن و با کمک انگشت به داخل برمیگردن. خونریزی در این مرحله شدت میگیره و بیمار احساس درد و سوزش بیشتری تجربه میکنه.
هموروئید (بواسیر) داخلی درجه ۴:
شدیدترین مرحله هموروئید داخلی؛ توده ها به صورت دائمی از مقعد بیرونن و داخل برنمیگردن. این مرحله پرولاپس با خونریزی شدید، درد، سوزش و خارش غیر قابل تحمل همراه هست و در صورت عدم درمان باعث مشکلات جدی میشه.
هموروئید خارجی چیست؟ علائم، علت و تفاوت آن با هموروئید داخلی
هموروئید خارجی بر اثر فشار زیاد به رگهای اطراف مقعد بوجود میاد؛ با علائمی مانند درد، سوزش و خارش همراه هست. برعکس هموروئید داخلی که درون کانال مقعد ایجاد میشه و قابل مشاهده نیست، هموروئید خارجی قابل مشاهده و لمس پذیر هست.
برخی از علائم هموروئید خارجی:
- بیرون زدگی توده برجسته از مقعد
- التهاب، سوزش و خارش شدید
- درد شدید هنگام اجابت مزاج
- مشاهده خونریزی روی دستمال توالت یا مدفوع
علل ایجاد هموروئید خارجی:
- اسهال و یبوست مزمن
- کم تحرکی؛ نشستن و ایستادن طولانی مدت
- زور زدن هنگام دفع مدفوع
- بلند کردن اجسام سنگین
آبسه مقعدی یا هموروئید؟ تفاوت، علائم و راه های تشخیص
آبسه مقعدی زمانی ایجاد میشه که عفونت داخل غدد مقعد جمع بشه؛ این عارضه به شکل توده نرم، پر از چرک و دردناک ظاهر میشه و علائمی مانند سوزش، قرمزی، تب و لرز داره. تشخیص به موقع این بیماری و درمان فوری ضروریه چون عفونت سریعا گسترش پیدا میکنه.
هموروئید ناشی از التهاب و تورم رگ های خونی مقعده و با علائمی مثل درد، سوزش، خارش و خونریزی شناخته میشه. این دو بیماری علائم و علل متفاوتی دارن و تشخیص صحیح آنها برای انتخاب درمان مناسب اهمیت زیادی داره.
علائم شایع هموروئید؛ چجوری بفهمم به بواسیر مبتلا شدم؟
درد و سوزش شدید هنگام دفع مدفوع، خارش شدید پس از هر بار اجابت مزاج، مشاهده خون روی مدفوع یا دستمال توالت، احساس تورم و سفتی در ناحیه مقعد، بیرون زدگی توده از مقعد همگی از نشانه های اصلی هموروئید هستن. این بیماری نشانه های متعددی داره و تشخیصش ساده ست؛ با این حال خونریزی مقعدی میتونه نشانه بیماری جدی باشه بنابراین مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص دقیق و شروع درمان ضروریه!
خونریزی مقعدی؛ هشدار هموروئید یا نشانه یک بیماری خطرناک؟
خونریزی هنگام اجابت مزاج از شایع ترین نشانه های هموروئید هست. در مراحل اولیه بیماری به صورت کم و قطره ای و با وخیم شدن بیماری شدت خونریزی همراه درد، سوزش و التهاب افزایش پیدا میکنه. وقتی رگهای مقعد تحت فشار شدید قرار میگیرن بر دلایل مختلف مثل یبوست، نشستن طولانی مدت و زور زدن هنگام دفع مدفوع، رگها پاره میشن و خونریزی رخ میده.
همچنین خونریزی مقعدی جزو علائم بیماری های جدی مثل سرطان روده هم هست. در صورت خونریزی مکرر، فورا به پزشک متخصص مراجعه کن تا علت این مشکل مشخص شه و درمان لازم انجام بشه.
درد بواسیر؛ وقتی هر حرکت ساده تبدیل به یه عذاب بزرگ میشه!
درد مقعد، یکی از آزاردهنده ترین نشانه های هموروئید هست. در مراحل اولیه بیماری درد به صورت خفیف و موقتی؛ در صورت عدم درمان به موقع، شدید میشه و انجام هر فعالیت ساده مثل نشستن، راه رفتن سخت و طاقت فرسا میشه.
یکی از مراجعینم به شوخی گفته بود: از دستشویی رفتن میترسیدم، انگاری میخواستم برم جنگ!
این درد در بیماران مبتلا به هموروئید خارجی خیلی شدیده چون توده های هموروئید از مقعد بیرون زدن و هر فشار یا حرکتی میتونه بهشون آسیب وارد کنه و درد رو شدت بده.
علامت وخیم شدن هموروئید: ترشحات لزج، چسبنده و بد بو
ترشحات غیرعادی همراه مدفوع مخصوصا زمان یبوست، نتیجه فشار بیش از حد به مقعد و تحریک غدد آن هست؛ این ترشحات نشانه عفونت یا مشکلات گوارشی هست.
بیرون زدگی های مقعدی آزاردهنده؛ روش های موثر درمان
یکی دیگر از علائم هموروئید، بیرون زدگی های گوشتی از مقعد که باعث درد، سوزش، خارش و خونریزی میشه. در مراحل اولیه این توده ها کوچک و نرم هستن و درد کمی ایجاد میکنن؛ با شدت گرفتن بیماری توده ها سفت، بزرگ و دردناک میشن. فعالیت هایی مانند رابطه جنسی مقعدی باعث تشدید بیماری میشه.
این بیرون زدگی ها بر اثر ورم و کشیدگی رگهای مقعد بوجود میاد. وقتی رگهای خونی متورم میشن خون داخلشون جمع میشه و این برآمدگی ها ایجاد میشه.
بسیاری از افراد بخاطر خجالت از ظاهر ناخوشایند این توده ها، به پزشک متخصص مراجعه نمیکنن؛ این مشکل به راحتی با لیزر قابل درمانه و هر روز بسیاری از کسانی که مبتلا به هموروئید هستن درمان میشن.
سوزش و خارش مقعد؛ بواسیر، بیماری که آرامش رو ازت میگیره!
احساس خارش مداوم مقعد از اصلی ترین نشانه های هموروئید هست. زمانی که مقعد دچار خارش میشه، بدن تمایل به خاروندن پیدا میکنه، این کار باعث آسیب به پوست و تشدید خارش میشه. با حاد شدن بیماری، سوزش و خارش شدت پیدا میکنه و علاوه بر ناراحتی جسمانی، روی کیفیت زندگی روزمره فرد هم تاثیر منفی میزاره.
احساس دفع ناقص مدفوع: از مشکلات شایع بیماران مبتلا به هموروئید
احساس نیاز به تخلیه بعد از دفع مدفوع یکی از علائم بارز بیماری هموروئید هست. زمانی که عضلات و رگهای خونی مقعد تضعیف میشن، تخلیه کامل مدفوع صورت نمیگیره و مقداری مدفوع داخل کانال مقعد باقی میمونه.
علت های اصلی بروز هموروئید: چرا دچار بواسیر شدم؟
زمانی که رگهای خونی مقعد تحت فشار قرار میگیرن، دچار التهاب و تورم میشن و هموروئید بوجود میاد. چگونه رگهای خونی مقعد تحت فشار قرار میگیرن:
- زور زدن هنگام اجابت مزاج در اثر یبوست مزمن و یا دفع مدفوع سفت
- بارداری و زایمان طبیعی
- رابطه جنسی مقعدی
- نشستن طولانی مدت روی توالت
- بالا رفتن سن
- به طور ارثی و یا سابقه خانوادگی
- انجام ورزش های سنگین ( وزنه برداری، کشتی)
- بلند کردن اجسام سنگین
- نشستن و ایستادن طولانی مدت
- یبوست مزمن و یا اسهال بخاطر عادات غذایی نامناسب
یبوست مزمن: عامل اصلی بروز هموروئید
هنگامی که به علت کم آبی بدن، رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی دچار یبوست میشی، مجبوری هنگام دفع مدفوع زور بزنی! زور زدن باعث فشار آمدن به رگهای اطراف مقعد و بوجود آمدن هموروئید میشه.
چطور یبوست هموروئید رو تشدید میکنه؟
داشتن یبوست و هموروئید به طور همزمان، فشار زیادی به روی رگهای مقعد وارد میکنه و در صورت عدم درمان درد، سوزش و خونریزی ناشی از هموروئید تشدید میشه.
کم آبی بدن: علت پنهان بروز هموروئید
وقتی آب کافی در طول روز نمینوشی، بدن دچار کم آبی میشه و روده بزرگ مجبوره برای تامین آب مورد نیازش، از مدفوع آب جذب کنه. این فرآیند موجب سفت و سخت شدن مدفوع و در نتیجه یبوست میشه. یبوست مکرر یکی از اصلی ترین عوامل بروز هموروئید (بواسیر) هست.
هموروئید در بارداری: تاثیر تغییرات هورمونی و فشار زایمان طبیعی در ایجاد بواسیر
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و افزایش وزن جنین فشار زیادی به ناحیه لگن و مقعد وارد میکنه که سبب التهاب و تورم رگهای مقعد میشه. این شرایط منجر به درد، سوزش، خارش و خونریزی میشه به خصوص در دوران زایمان طبیعی که نیاز به زور زدن به مدت طولانی هست.
نشستن طولانی مدت: عامل پنهان بروز هموروئید دردناک
امروزه همه ی ما اکثر زمان خودمون نشسته میگذرونیم، چه داخل خانه چه در محل کار. کم تحرکی نه تنها به جسم آسیب میزنه بلکه باعث اختلال در عملکرد روده میشه. کم تحرکی حرکت مدفوع رو داخل روده کند میکنه و یبوست رو به همراه داره.
از اونجایی که یبوست از مهم ترین عوامل ایجاد هموروئیده، زور زدن هنگام اجابت مزاج فشار زیادی به رگهای مقعد وارد میکنه و زمینه ساز بروز هموروئید میشه.
با انجام حرکات ورزشی، پیاده روی سبک میشه از بروز یبوست و در نتیجه هموروئید پیشگیری کرد.
رابطه جنسی مقعدی: عاملی برای ابتلا به هموروئید و آسیب های مقعدی!
مقعد برخلاف واژن خاصیت انعطاف پذیری نداره و فشار وارد کردن بهش باعث تضعیف و آسیب به بافت مقعدی میشه؛ در نتیجه احتمال ابتلا به هموروئید بالا میره.
افرادی که از قبل به هموروئید دچار شدن، با انجام این نوع رابطه علائم بیماری مثل درد، سوزش و خونریزیشون تشدید میشه.
بلند کردن اجسام سنگین: عامل پنهان در بروز هموروئید
بلند کردن اجسام سنگین، فشار زیادی به شکم، لگن و مقعد وارد میکنه و باعث التهاب و تورم رگهای خونی این ناحیه میشه. این فشار مداوم، یکی از عوامل اصلی بروز هموروئید هست به ویژه در افرادی که شغل یا فعالیت های سنگین دارن، مثل باربران، ورزشکاران قدرتی و کارگران.
پیشگیری از این عارضه با استفاده از اهرم یا وسایل برای بلند کردن اجسام و حالت صحیح قرار گرفتن بدن هنگام بلند کردن اجسام سنگین، برای کاهش فشار به ناحیه شکم امکان پذیره.
اضافه وزن و هموروئید؛ زنگ خطر برای افراد چاق!
اضافه وزن، فشار زیادی به ناحیه مقعد و لگن وارد میکنه، این فشار باعث التهاب و تورم رگهای مقعدی و ایجاد هموروئید میشه. همچنین چاقی باعث کند شدن حرکات روده و احتمال یبوست رو هم افزایش میده که جزو اصلی ترین عوامل ایجاد هموروئید هست.
پیشگیری از هموروئید: اهمیت کوتاه نشستن روی توالت!
وقتی مدت زیادی رو داخل سرویس بهداشتی میمونی، فشار زیادی به مقعد وارد میشه. فشار مداوم باعث مختل شدن جریان خون و فشار بر روی رگهای خونی مقعد میشه. در نتیجه، خطر ابتلا به هموروئید هم افزایش پیدا میکنه.
اسهال و یبوست: دشمن مقعد و عامل اصلی هموروئید
عدم درمان اسهال و یا یبوست، منجر به مشکلات جدی مثل هموروئید میشه. یبوست باعث میشه برای دفع مدفوع زور بزنی و فشار زیادی به مقعد وارد کنی. اسهال هم با هر بار دفع فشار زیادی به مقعد وارد میکنه؛ تکرار مداوم این شرایط باعث التهاب و تورم رگهای خونی و در نهایت افزایش خطر ابتلا به هموروئید میشه.
بزرگترین نگرانی مبتلایان هموروئید: ارتباط بین سرطان روده بزرگ و هموروئید
خونریزی مقعدی ناشی از هموروئیده یا سرطان روده بزرگ؟
سرطان روده بزرگ باعث اختلال در عملکرد روده و مبتلا شدن به یبوست مزمن و اسهال مکرر میشه. در صورت عدم درمان باعث ایجاد هموروئید میشه. همچنین افرادی که تحت شیمی درمانی یا جراحی هستن با مشکلاتی مثل یبوست روبرو میشن که به نوبه خودش عامل ایجاد هموروئید هست.
تاثیر نشستن و ایستادن طولانی مدت بر روی هموروئید
شغل هایی که نیاز به نشستن یا ایستادن طولانی مدت دارن (کارمندان، رانندگان، فروشندگان) در معرض خطر ابتلا به هموروئید هستن. زیاد نشستن و ایستادن به مدت طولانی فشار به پایین تنه میاره، نتیجه آن هموروئید، درد، سوزش، خارش و خونریزی هست.
از کبد چرب تا هموروئید؛ زنگ خطر برای سلامت
کبد چرب فقط به کبد آسیب نمیزنه، تاثیر مستقیم روی عملکرد روده و گوارش داره. زمانی که چربی داخل کبد جمع میشه، عملکردش رو مختل میکنه و مانع دفع سموم بدن میشه؛ برای همین هضم غذا کند میشه، حرکات روده کم میشه و یبوست مزمن بوجود میاد.
یبوست مزمن از مهم ترین دلایل ایجاد هموروئید هست. فشار زیاد به مقعد باعث تورم و التهاب رگهای خونی و در نهایت ایجاد هموروئید میشه که همراه درد، سوزش، خارش و خونریزی هست.
افزایش سن و بواسیر: خطر ابتلا به هموروئید با بالا رفتن سن
بدن با بالا رفتن سن تغییراتی زیادی میکنه که یکی از تغییرات افزایش خطر ابتلا به هموروئید هست. این بیماری در بازه سنی ۴۵ تا ۶۰ سال شایع هست. با افزایش سن عضلات مقعد و لگن سست میشن و استحکام خودشونو از دست میدن؛ این مسئله باعث افزایش فشار روی مقعد میشه و زمینه ایجاد هموروئید فراهم میکنه.
دلایل هموروئید در سنین بالا:
- مبتلا شدن به یبوست مکرر به خاطر مصرف بعضی از داروها
- تغییرات هورمونی که روی سیستم گوارش تاثیر میزاره.
- کاهش فعالیت روزانه بدن که باعث کند شدن حرکات روده میشه.
فشار خون بالا: عامل پنهان هموروئید
سیاهرگهای بدن وظیفه ی برگشت دادن خون به قلب رو دارن، در ناحیه مقعد هم همین عملکرد رو دارن و خون رو از پایین تنه به قلب میفرستن. به خاطر همین در این ناحیه فشار زیادی تحمل میکنن و وقتی تحت فشار زیاد قرار بگیرن، خون داخل رگها جمع میشه و باعث ایجاد هموروئید میشه.
تاثیر مشروبات الکلی و مواد مخدر در ایجاد هموروئید
نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر علاوه بر آسیبی که به بدن میزنن، باعث مشکلات گوارشی و مقعدی هم میشن. پس از مصرف این دراگ ها بدن دچار کم آبی میشه؛ که نتیجه آن کند شدن حرکات روده و سفت شدن مدفوع هست. در این شرایط فرد مجبور میشه برای دفع مدفوع سفت و سخت زور بزنه؛ این فشار باعث التهاب و تورم رگهای خونی مقعد و ایجاد هموروئید میشه.
آیا هموروئید دارم؟ بهترین روش ها برای تشخیص دقیق بیماری
1.اولین مرحله معاینه مقعدی: پزشک مقعد شما رو نگاه میکنه، تا متوجه بشه چه مشکلی وجود داره؟ در صورت وجود بیرون زدگی، زخم و خراش احتمالا هموروئید خارجیه چون هموروئید داخلی هم مرحلهای به نام پرولاپس داره که توده از مقعد بیرون میزنه.
2.معاینه رکتوم دیجیتال: در این مرحله پزشک برای تشخیص هموروئید داخلی با استفاده از دستکش مخصوص مقعد رو معاینه میکنه. در صورت احساس هرگونه ناهنجاری آزمایشات تکمیلی تجویز میکنه برای تشخیص دقیق و شروع درمان موثر
3.معاینه با دستگاه سیگموئیدوسکوپی: این دوربین عکس واضحی از داخل مقعد میگیره و به تشخیص دقیق پزشک کمک میکنه.
هموروئید درمان نشده: مشکلی کوچک با عوارض بزرگ
برخی از عوارض های جدی عدم درمان هموروئید:
- خونریزی شدید که موجب کم خونی، خستگی، سرگیجه، ضعف و حتی مشکلات قلبی میشه.
- درد شدید به خاطر لخته شدن خون هموروئید خارجی
- عدم درمان هموروئید داخلی باعث ایجاد بیرون زدگی دائمی هموروئید داخلی (پرولاپس مقعدی خطرناک) میشه.
- مشکلات در دفع مدفوع و ابتلا به یبوست مزمن
- تشدید علائم درد، سوزش و خارش و خونریزی در صورت عدم درمان
درمان سریع هموروئید (بواسیر)؛ بهترین درمان رو خودت انتخاب کن!
چطور بواسیر رو درمان کنم؟
روش های زیادی برای تسکین درد و بهبودی هموروئید وجود داره بسته به وضعیت و شدت بیماری انتخاب میشه؛ این انتخاب بستگی به این داره که میخوای فقط درد تسکین پیدا کنه یا هموروئید برای همیشه از بین بره؟!
تسکین درد هموروئید با روش های خانگی
- حمام سیتز: داخل لگن آب گرم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بشین
- کمپرس سرد: از داروخانه کمپرس سرد تهیه کن؛ یا یخ بزار تو دستمال پارچه ای تمیز و برای چند دقیقه روی مقعد نگه دار تا التهاب کم بشه.
- رعایت رژیم غذایی و مصرف خوراکی های فیبردار برای جلوگیری از یبوست: میوه هایی مثل سیب، موز، گلابی، انواع توت، آووکادو
تنقلات مفید: نان های سبوس دار، انواع مغز ها، شکلات تلخ، پاپ کورن، تخمه آفتابگردان ٬ تخمه کدو
سبزیجات: کلم بروکلی، کاهو، اسفناج، هویج، گوجه فرنگی، نخود فرنگی
حبوبات : عدس، لوبیا قرمز، ماش و نخود
- روغن زیتون روی غذا یا سالاد به نرم تر شدن مدفوع و جلوگیری از یبوست کمک میکنه.
- چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان هست و خاصیت ضدالتهابی داره که باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش میشه.
- پوشیدن لباس های گشاد، راحت و نخی
- رعایت بهداشت فردی
درمان هموروئید با دارو
قرص مسکن درد: در مراحل اولیه استامینوفن، ناپروکسن و یا دیکلوفناک؛ در مراحل حاد نوافن یا مصرف همزمان استامینوفن و دیکلوفناک و در مراحل وخیم نوروپنتین
- ملین ها: شربت لاکسی ژل یا لاکتولوز، پودر پسیلیوم
- شیاف مسکن درد: هیدروکورتیزون یا گلیسیرین
- پماد ها برای درمان غیر جراحی: آنتی هموروئید، رکتول، رکتوس، MG باریج، ونوپلنت
- کرم های بی حس کننده: لیدوکائین، پراموکسین جهت تسکین درد و ناراحتی
درمان هموروئید با جراحی (سنتی)
برش و برداشت بافت آسیب دیده با تیغ، این روش قدیمی نیاز به بیهوشی عمومی داره، درد و دوره نقاهت طولانی داره در حدی که شاید نیاز باشه بیمار چند هفته نیاز به مراقبت داشته باشه و مسکن قوی استفاده کنه.
درمان هموروئید بدون جراحی (سرپایی)
- لیزر فوری: لیزر نوعی جراحی سرپایی پیشرفته ست که با استفاده پرتو های نور هموروئید رو درمان میکنه. بیمار تنها در مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بدون درد، تحت بی حسی موضعی عمل میشه و بلافاصله پس از عمل میتونه به فعالیت های روزمره اش برگرده.
- اسکلروتراپی: این روش مخصوص افرادیه که هموروئید داخلی خفیف دارن. پزشک با تزریق یک ماده شیمیایی به داخل توده های هموروئید باعث قطع خونرسانی به رگها، کوچک شدن توده و در نهایت از بین رفتن هموروئید میشه.
- بنداندازی لاستیکی هموروئید: این روش برای کسانی مناسب هست که هموروئید داخلی درجه یک یا دو دارند، پزشک بند لاستیکی نازک و محکم رو دور پایه هموروئید (جایی که هموروئید به مقعد و رکتوم وصل میشه) میبنده و این باعث میشه خونرسانی قطع بشه و بعد از مدتی خشک میشه و میفته.
درمان بواسیر با طب سنتی
- روغن نارگیل: چند قطره از روغن رو با دست روی مقعد ماساژ بده، بخاطر خاصیت ضد میکروبی و التهابی باعث تسکین درد میشه.
- آلوورا: از عطاری یا داروخانه آلوورا طبیعی تهیه کن و مقداری از ژل روی مقعد قرار بده بخاطر خواص ضد التهابی باعث تسکین دردت میشه.
لیزر پیشرفته ترین دستگاه برای درمان هموروئید: سریع و بدون درد با نتایج موثر
دستگاه لیزر CO2 (لیزر دی اکسید کربن)
یکی از پیشرفته ترین و بهترین دستگاه ها برای درمان هموروئید، با استفاده از پرتو های لیزر دی اکسید کربن بافت های اضافی و رگهای هموروئید سوزانده و تبخیر میشن. بدون نیاز به بیهوشی و بستری با دوره نقاهت کوتاه
دستگاه رادیوفرکوئنسی (RF)
دستگاه آر اف با حرارت به بافت و رگهای هموروئیدی باعث میشه خونرسانی قطع بشه و بافت کوچک و به طور طبیعی از بین بره و مناسب افرادی هست که هموروئید داخلی خفیف دارن.
۴ کشف جدید برای پیشگیری از بواسیر
دوست جدید روده: پروبیوتیک ها
روده سالم کلید یک زندگی راحته. حتما اسم پروبیوتیک هارو شنیدی یا ماست و دوغ پروبیوتیک مصرف کردی! تحقیقات جدید نشون داده این باکتری ها نه تنها به هضم غذا کمک میکنن، بلکه از بروز یبوست و اسهال که جزو عوامل اصلی ایجاد هموروئید هستن پیشگیری میکنن.
کم خوابی و بواسیر، روده هات نیاز به خواب خوب داره!
مطالعات نشون داده که خواب ناکافی روی سلامت روده ها و عملکرد سیستم گوارش تاثیر منفی میزاره. پس برای جلوگیری از مشکلاتی مانند بواسیر یا یبوست، هر شب 8 ساعت خوب و آروم بخواب. دوش آب گرم و گوش دادن موزیک آرامش بخش خیلی بهت کمکت میکنه.
رژیم کم کربوهیدرات: روش پیشگیری و درمان هموروئید
رژیم فقط برای لاغری نیست! مطالعات نشون داده رژیم های کم کربوهیدرات و کتوژنیک به سلامت روده کمک میکنه. با کاهش مصرف قند و افزایش چربی های سالم عملکرد سیستم گوارش تنظیم میشه و احتمال ابتلا به یبوست یا هموروئید کم میشه.
نگاهی به رژیم های کم کربوهیدرات بنداز هدف اینه روده هات سالم بمونن و کمتر فشار بهشون وارد بشه؛ مصرف شیرینی جات و نان و پاستا و … کم کن و بجاش از غذاهای با چربی سالم مثل ماهی، روغن زیتون استفاده کن.
ویتامین D: دوست خوب روده؛ دشمن بواسیر
ویتامین D نه تنها استخوان ها و سیستم ایمنی بدنت تقویت میکنه بلکه روی سلامت روده هم تاثیر مثبت داره. این ویتامین پیشگیری میکنه از التهاب و یبوست که دو عامل اصلی بوجود اومدن هموروئید هستن. روزانه ۲۰ دقیقه زیر نور خورشید قرار بگیر تا این ویتامین به بدنت برسه یا داخل رژیم غذاییت ماهی های چرب، لبنیات، زرده تخم مرغ قرار بده.
قدرت ویتامین ها: از پیشگیری تا درمان قطعی هموروئید
زینک و ویتامین C سیستم ایمنی بدن رو تقویت میکنن و به ترمیم سریع زخم کمک میکنن. این ترکیب قوی با خواص ضد التهابی خود التهاب و ورم هموروئید کاهش میده و به سلامت رگ و بافت مقعد کمک میکنه. همچنین مصرف این ویتامین ها باعث جلوگیری از وخیم شدن بیماری هموروئید میشه.
حرکات ورزشی ساده: راه آسان درمان هموروئید
پیاده روی روزانه: حداقل روزی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تند راه برو تا هم گردش خونت بالا بره هم از یبوست جلوگیری بشه.
شنا: حداقل هفته ای یکبار شنا کن تا فشار روی عضلات و رگ ها کم بشه.
کگل : عضلات لگن رو ۵ ثانیه سفت نگه دار و بعد رها کن، همین کارو ۱۰ بار تکرار کن و در طول روز ۲ تا ۳ بار همین ست رو بزن.
یوگا: حرکات گربه، گاو، کبرا، بچه و سگ سر به بالا هم استرس کم میکنه هم درد های بدن رو از بین میبره.
سوالات متداول درباره هموروئید (بواسیر): پاسخ به رایجترین نگرانیها
چطور بفهمم هموروئید دارم؟
درد، سوزش، خارش و بیرون زدگی و خونریزی از مقعد، نشانه های مبتلا بودن به هموروئیده.
فرق هموروئید داخلی و هموروئید خارجی چیه؟
هموروئید داخلی: این نوع هموروئید داخل کانال مقعد هست؛ هنگام دفع مدفوع خونریزی میکنه و معمولا دردناک نیست.
هموروئید خارجی: اطراف مقعد رگها متورم شدن و بیرون زدگی از مقعد وجود داره. درد، سوزش، خارش و خونریزی جزو علائم این نوع هموروئید هست.
خونریزی مقعدی نشانه هموروئیده؟
خونریزی از مقعد جزو علائم اصلی هموروئید هست؛ البته خونریزی مقعدی جزو نشانه بیماری های دیگه مثل سرطان روده هم هست. برای تشخیص دقیق باید به پزشک متخصص مراجعه کنی.
هموروئید خطرناکه؟
در صورت عدم هموروئید منجر به عفونت و عوارض دردسرساز میشه. خونریزی مدام باعث کم خونی، ضعف، خستگی میشه. درد، سوزش و خارش شدید هم باعث مختل شدن فعالیت روزمره فرد میشه.
بهترین درمان هموروئید چیه؟
در مراحل خفیف: بهبود رژیم غذایی، دارو درمانی، درمان های خانگی
در مراحل وخیم: دارو درمانی، لیزر و جراحی